Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΔΣ του ΣΒΣΕ κ. Ανδρέα Λουκάτου στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Εύβοιας & Σκύρου

I A05297

Ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΣΕ, κ. Ανδρέας Λουκάτος, συμμετείχε, εκ μέρους του Συνδέσμου, στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Εύβοιας και Σκύρου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ευβοίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 απηύθυνε χαιρετισμό κατά την επίσημη έναρξη εργασιών και το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 ήταν ομιλητής στη Θεματική Ενότητα Α με τίτλο "Προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα: Υποδομές, μεταφορές και ενέργεια", με θέμα: “Ο ρόλος των Επιχειρηματικών Πάρκων και γενικότερα των Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (Ο.Υ.Μ.Ε.Δ.) στη βιώσιμη βιομηχανική και συναφή επιχειρηματική ανάπτυξη και στην ανάπτυξη και λειτουργία έργων υποδομής για την εύρυθμη λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος”.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Εκτιμάται ότι τέθηκαν οι βάσεις γόνιμου διαλόγου σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της Εύβοιας, τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή, διατυπώνονται προτάσεις και εντοπίζονται χρηματοδοτικά εργαλεία που διευκολύνουν, τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους θεσμικούς φορείς, στην υλοποίηση ενός νέου, φιλόδοξου, αναπτυξιακού - παραγωγικού υλοποιήσιμου μοντέλου για την Εύβοια.