Ψηφιακό Εργαστήριο ΣΕΒ για την επιτάχυνση και απλοποίηση των αδειοδοτήσεων | Απολογιστικό Σημείωμα Εργαστηρίου

00132

Στις 13/2/2023 ο ΣΕΒ πραγματοποίησε Ψηφιακό Εργαστήριο με τίτλο: «Βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον: η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων για την απλοποίηση της αδειοδότησης», με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΔΣ του ΣΒΣΕ , κ. Ανδρέα Λουκάτου.

Την έναρξη των εργασιών του Εργαστηρίου χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Στις εργασίες που ακολούθησαν, συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς:  Βιομηχανίας κα Θέμις Ευτυχίδου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης και Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, οι οποίοι παρουσίασαν το συνολικό έργο αλλά και τα επόμενα αναγκαία βήματα για την περαιτέρω απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το συντονισμό των τοποθετήσεων των Γενικών Γραμματέων ανέλαβε ο Α' Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΒΣΕ και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας “Αδειοδότηση Έργων και Δραστηριοτήτων ΣΕΒ, κ. Παναγιώτης Σκιαδάς.
Το video του Εργαστηρίου είναι διαθέσιμο εδώ:

Μπορείτε να  βρείτε το ενημερωτικό-απολογιστικό Σημείωμα με τα βασικά συμπεράσματα (ανά τομέα πολιτικής και σύμφωνα με το σημερινό στάδιο υλοποίησης) εδώ:

Σημειώνεται ότι για όσα ειδικότερα ζητήματα δεν υπήρξε επαρκής κάλυψη στο πλαίσιο των τοποθετήσεων των Γενικών Γραμματέων λόγω του περιορισμένου χρόνου, θα τεθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να επανέλθουμε.

Σ.Β.Σ.Ε. / Γραφείο Προέδρου