Συμμετοχή και ομιλία του Μέλους του ΔΣ του ΣΒΣΕ, κ. Βασιλείου Έξαρχου στο συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics με θέμα : «1st Southeastern Europe Cold Chain conference»

DSC 6947 Αντιγραφή 3

Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΣΕ Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ, συμμετείχε στο διεθνές Συνέδριο «1st Southeastern Europe Cold Chainconference» που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics σε συνεργασία με τον Αμερικάνικο Φορέα Global Cold Chain Alliance (GCCA) στις 23/11/22 στο ξενοδοχείο Athens Marriott Hotel.
Συγκεκριμένα, ο κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ συμμετείχε στη συζήτηση της πρώτης Ενότητας με θεματολογία «Ενέργεια – Κυκλική Οικονομία.

 

Συνοπτικά, ο κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ επεσήμανε στην τοποθέτησή του ότι "Οι ενέργειες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας στο αρχικό στάδιο της ενεργειακής κρίσης σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο απέδωσαν καρπούς. Συγκεκριμένες προτάσεις υιοθετήθηκαν και οδήγησαν στην ουσιαστική επιδότηση του ενεργειακού κόστους. Η βιομηχανία χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική. Αφενός το δίκτυο / υποδομές έχουν καταστήσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ως ανέφικτη ενέργεια στις περισσότερες βιομηχανικές περιοχές της Ελλάδας, αφετέρου τα PPAs λόγω μεγάλης χρονικής δεσμεύσεως για τις περισσότερες εταιρείες δεν ερευνώνται ούτε ως επιλογή. Είναι αναγκαία, λοιπόν, συγκεκριμένα επιδοτούμενα προγράμματα για εξοικονόμηση ενέργειας σε υφιστάμενα βιομηχανοστάσια με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σε ενεργοβόρες εταιρείες".
 
DSC 6878

 

Σ.Β.Σ.Ε. / Γραφείο Προέδρου