ΣΕΒ: Ψηφιακή Εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έξοδος από την πανδημία»

Ο ΣΕΒ στο πλαίσιο του Γενικού Συμβουλίου διοργανώνει, την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 18:00- 20:00, ψηφιακή εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έξοδος από την πανδημία».

Τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης έχουν υλοποιηθεί πολλές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο. Τέλος, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δημιουργεί τις προϋποθέσεις αποτελεσματικής χρηματοδότησης ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση και ενδυνάμωσης των μακροχρόνιων ρυθμών ανάπτυξης της χώρας.

Ωστόσο καθοριστικής σημασίας στην επιτυχή έκβαση της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλεται αποτελεί η, μετά από διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, αποκατάσταση της ομαλής πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με ανταγωνιστικούς όρους.

Συνεπώς, στην παρούσα συγκυρία οι πρωτοβουλίες για ενεργοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα ως μηχανισμού στήριξης της ανάπτυξης, οι εξελίξεις που καθορίζουν τους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και η διατύπωση προτάσεων για την αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς έχουν ιδιαίτερη σημασία και πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ως ομιλητής ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα κ. Γεώργιος Ζαββός.

Επιπλέον θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο κ. Βασίλης Ψάλτης, CEO, Alpha Bank και Μέλος, Δ.Σ. & Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΧΑΑ, ο κ. Γιώργος Καραγιαννόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Factoring και ο κ. Νίκος Αλιπράντης, Partner, Deca Investments AIFM για να απαντήσουν στα ερωτήματα που προβληματίζουν τις επιχειρήσεις σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία και τις δυνατότητες χρηματοδότησης στην μετά πανδημία εποχή.

Για δηλώσεις συμμετοχής, έως την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, πιέστε εδώ

Για την καλύτερη προετοιμασία της συζήτησης και για όσα μέλη του ΣΕΒ το επιθυμούν, θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης ερωτήσεων μέσω του προσωπικού συνδέσμου που θα λάβετε αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Θα υπάρχει, όμως, δυνατότητα να υποβάλλονται ερωτήσεις στους προσκεκλημένους, είτε «ζωντανά» είτε γραπτώς, και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Μπορείτε να προωθήσετε την παρούσα πρόσκληση σε περισσότερα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης που εκπροσωπείτε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την κα Σωτηρία Καλαντζή (Τ: 2115006113, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Advisor  του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.